De Franse bakkerijketen Paul wil na Franstalig België en Brussel nu ook Vlaanderen veroveren. Volgend week opent Paul een vestiging in Kortrijk, en op termijn wil het bedrijf naar 20 bakkerijen in Vlaanderen gaan.

Paul differentieert zich met een typisch Frans aanbod rustiek brood, fantasiebrood, zoete broodjes, gebakjes en dessertjes. Je kan er ook terecht voor een koffie of thee in de bakkerij-restaurants, die authenticiteit uitstralen.

In Frankrijk is Paul een referentie en in Brussel en Wallonië is de keten al enkele jaren aanwezig. Ook in Antwerpen probeerde Paul het al eens in 2010, maar de vestiging op de Groenplaats werd al na een goed jaar gesloten. 

50 Belgische winkelsMomenteel heeft Paul 11 vestigingen in ons land (waarvan 9 in het Brusselse), maar de keten wil dat aantal snel opkrikken. Topman Stef Meulemans (CEO van Top Brands, dat de Belgische Paul bakkerijen uitbaat) zegt in de Tijd dat hij naar 20 winkels in Vlaanderen wil en naar 50 in het hele land. De CEO kijkt daarvoor naar steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven. Maar eerst staan er nog openingen gepland in Brusselse metrostations en in het nieuwe shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat volgend jaar de deuren opent.