Met enige vertraging start Bol.com vandaag in Wallonië. Het kiest voor een app om de Waalse consument te verleiden en is nog steeds op zoek naar lokale partners.

Na Vlaanderen is Bol.com, onderdeel van Ahold Delhaize, ook aanwezig in Wallonië. Het e-commerceplatform biedt miljoenen artikels aan, die aan huis of op een afhaalpunt geleverd worden. De komst naar Wallonië liep enige vertraging op - de oorspronkelijk openingen was voorzien voor juni. Een reden voor de vertraging geeft Bol.com niet. Belangrijk: Bol.com is in Wallonië bereikbaar via een app en niet via een website. "Studies tonen dat steeds meer mensen kopen via een app", zegt directeur Platform Margaret Verstede. "Daarom hebben we voor een app gekozen. Met de lancering bieden we aan ondernemers een platform met 11 miljoen klanten en maken we het leven van de Waalse consument makkelijker." Alle artikelen kunnen online besteld en betaald worden, of het nu gaat om DIY, huidverzorging of spelletjes. Bestellingen van meer dan 20 euro worden gratis geleverd. Voor kleinere bestellingen bedraagt de leveringskost 2,99 euro.

Bol.com zoekt partners in Wallonië

Consumenten die hun bestelling niet thuis willen laten leveren, kunnen kiezen uit heel wat afhaalpunten, waarbij 300 winkels van Delhaize (waarvan 58 in Franstalig België) en de kantoren van Bpost. De meest populaire producten worden normaal de volgende dag geleverd. Zowat de helft van de producten op Bol.com komen van lokale partners. De Nederlandse webshop wil zich in Wallonië verankeren via lokale partnerships en talrijke ophaalpunten. Bol.com zegt in een persbericht dat lokale ondernemers via het platform toegang krijgen tot 11 miljoen klanten. Vandaag heeft de webshop zo'n 30.000 partners in Vlaanderen en Nederland. Het bedrijf telt meer dan 2.000 werknemers en maakt sinds 2012 deel uit van Ahold Delhaize.