Blokker Holding kondigde nog maar onlangs aan zich te gaan focussen op het Blokker enseigne en dus de andere formules te zullen afstoten. Volgens fd.nl zou de groep al een overnemer gevonden hebben voor Leen Bakker.

Het investeringsfonds Gilde Equity Management is reeds actief in de branche van Home improvement met Kwantum. Volgens het Financieel Dagblad zou het nu ook Leen Bakker overnemen. Een bedrag voor de overname is nog niet gekend. Volgens Paul Moers, retail expert door onze collega's eerder ondervraagd, is Leen Bakker het interessantste enseigne waarvan de Blokker Holding zich ontdoet. Leen Bakker vernieuwde de afgelopen jaren reeds het concept en zette in op omnichannel. Ook het assortiment werd reeds aangepast aan de verwachtingen van de hedendaagse consument.

Dat een verkoop zo snel na de eerdere aankondiging plaats vindt, laat vermoeden dat Blokker Holding achter de schermen al langer met de uitverkoop bezig was. We herhalen dat Blokker Holding beloofde dat het personeel zou behouden blijven bij verkoop en er dus geen ontslagen zouden vallen bij Leen Bakker, Maxi Toys, Xenos en Big Bazar.

Leen Bakker België wenste geen commentaar te geven op deze verkoop.