De nieuwe zet van winkelbedrijf Blokker Holding is het sluiten van de fysieke winkels van het Nederlandse Cook&Co. Met de sluiting van de 22 Cook&Co-filialen zullen zo’n 85 arbeidsplaatsen verloren gaan. Al worden de online-activiteiten van de kookwinkel wel voortgezet.

Terwijl de webwinkel van Cook&Co, een winkelformule voor kookbenodigdheden die enkel in Nederland actief is, elk jaar een forse omzetgroei toont (60% voor 2015), zijn de fysieke winkels al enkele jaren verlieslatend. Daarom besluit de Blokker Holding, de holding boven onder meer Blokker en Xenos, de 22 Cook&Co-winkels te sluiten en enkel in te zetten op het online-platform. Hiermee gaan zo’n 85 banen op de tocht.

Reorganisatie

De Blokker Holding probeert al langer zijn financiële positie te verbeteren: de omzet moet omhoog en het bedrijf wil zo snel mogelijk weer winstgevend worden. Vorige week nog werd een nieuwe ontslagronde bij Blokker aangekondigd, waarbij 390 jobs sneuvelden. En eerder dit jaar schrapte de holding 250 banen bij Xenos.