Blokker opent volgende week maandag in België de deuren onder zijn eigen naam. Het management van de keten, waaronder directeur Geert Kampschoër, is opgestapt.

Blokker zou in België normaal gezien op 7 mei van start gaan onder de nieuwe naam Mega World, maar het coronavirus heeft daar een stokje tussen gestoken. De winkelketen zal nu onder zijn bekende naam heropenen. Maandag werd er overlegd over welke veiligheidsmaatregelen er kunnen getroffen worden bij een eventuele heropening op 11 mei. Er wordt gedacht om al tijdens de eerste weken een uitverkoop te houden met prijskortingen van 30% tot 50%. Er zal daarvoor gekeken worden naar hoe groot de stroom aan klanten is die naar de winkel komt.

Het management van de voormalige Blokker België is intussen verdwenen. “Directeur Geert Kampschoër, personeelsdirecteur Katrijn De Vos en financieel directeur Truus Schepens zijn allemaal opgestapt. In plaats van hen is de voormalige verantwoordelijke voor gebouwen en veiligheid mee aan het hoofd gekomen”, zegt Eric Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB. “Het is duidelijk dat Dirk Bron de touwtjes stevig in handen neemt.” Over de toekomst van de winkelketen, hangt een groot vraagteken. De Nederlandse zakenman Dirk Bron, die de keten enkele maanden geleden overnam, heeft in Nederland geen positieve reputatie. De huidige economische context maakt het voortbestaan nog moeilijker.