Bio-Planet, de biologische supermarktketen van Colruyt Group, opent een gloednieuwe winkel in Sint-Niklaas. Het is de 22ste Bio-Planet in België en de allereerste in het Waasland. 

De nieuwe biosupermarkt bevindt zich op de Heidebaan (N70), vlakbij het recreatiepark De Ster. Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten er een volledige assortiment van 6.500 producten, zowel in voeding als niet-voeding. 

Net als in andere vestigingen werd Bio-Planet Sint-Niklaas met duurzame technieken en materialen gebouwd. De winkel heeft bijvoorbeeld een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog, watmilieuvriendelijk is  dubbel zo lang meegaat als installaties met een synthetisch koudemiddel. Verder wordt regenwater maximaal gerecupereerd en ligt het energieverbruik 30 % lager dankzij ledverlichting die wordt bovendien gestuurd in functie van het daglicht.

Expansie

Met de nieuwe winkelopening, timmert de biodochter van Colruyt verder aan haar voorzichtige expansie. Sinds de eerste vestiging in 2001 de deuren opende in Kortrijk, breidde de keten uit naar 22 winkels in heel het land. Daar stopt de expansie niet, want Colruyt kondigde afgelopen zomer aan de komende drie jaar vijf Belgische winkels per jaar te willen openen. Colruyt-topman Jef Colruyt liet onlangs ook nog optekenen dat hij op termijn plaats ziet voor 30 nieuwe Bio-Planets, vooral in Wallonië en Brussel.