Op woensdag 2 maart opent Colruyt Group een nieuwe Bio-Planet in Hasselt. De 18de winkel van de biologische supermarktketen is de eerste vestiging in Limburg, en het zal niet de laatste winkelopening zijn voor de retailer het komende jaar.

Bio-Planet Hasselt biedt op een winkeloppervlakte van 650 m² het volledige assortiment van 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding, aan. Er zullen 13 bediende-verkopers in de winkel staan, terwijl aan de bedieningstoog nog eens 7 medewerkers de klanten zullen verder helpen.

 

In lijn met de ecologische imborst van de keten, is de winkel langs de Genkersteenweg makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt ook tegenover een DATS 24-tankstation met aardgas voor voertuigen (CNG). Binnenkort komt er bovendien nog een laadpunt voor elektrische auto's. Maar ook de winkel zelf is duurzaam uitgerust.

Milieuvriendelijke koelinstallatie

Bio-Planet Hasselt werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. De winkel heeft onder meer ledverlichting, waardoor het verbruik 30 % lager ligt, en er is ook een buffer voor regenwater. Daarnaast is dit de eerste Bio-Planet in Vlaanderen met een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Een propaankoelinstallatie is milieuvriendelijk, heeft veel minder onderhoud nodig en gaat dubbel zo lang mee als installaties met een synthetisch koudemiddel. Voortaan rust Bio-Planet al z'n winkels uit met propaankoeling. Daarna zal Colruyt Group hetzelfde doen voor de Colruyt- en OKay-winkels. Zo zal de groep op termijn 10% minder broeikasgas uitstoten.

Nog 5 openingen in 2016

Divisiemanager Pieter Ceuleers is trots op de eerste winkel in Limburg, maar laat ook weten dat de uitbreiding van Bio-Planet niet beperkt is tot deze winkelopening. “Later dit jaar opent de biosupermarkt nog 5 winkels”, klinkt het.