Op 14 februari start bpost met een proefproject waarbij particulieren pakjes kunnen meegeven aan de postbode.  Dat melden de kranten van Mediahuis.

Het proefproject gaat op 14 februari van start in verschillende gemeentes over heel het land, waaronder Mol, Geel, Leuven en Wevelgem. Particulieren in die regio’s zullen hun pakketjes rechtstreeks aan de postbode kunnen meegeven om te verzenden. Al moeten ze wel gefrankeerd zijn en voorzien zijn van een etiket. “Het is ook alleen mogelijk wanneer de postbode al bij de klant moest zijn voor een pakket. Je kunt het niet zomaar bij de brievenbus klaarleggen”, vertelt Veerle Van Mierlo, woordvoerster van bpost, aan de kranten van Mediahuis.

Het project loopt tot 15 april. Nadien wordt bekeken of het systeem werkt en of er effectief vraag naar is. Bpost benadrukt dat klanten dankzij deze service heel wat tijd kunnen besparen aangezien ze niet naar het postkantoor hoeven te komen. “Dat is ook kostenefficiënter voor bpost zelf, aangezien er minder pakjes vanuit het afgiftepunt verstuurd moeten worden", klinkt het.