Olivier van den Bossche volgt Miguel Müllenbach op als hoofd van Galeria Karstadt Kaufhof, zo melden Duitse media. Het moederbedrijf van Inno zit in een lastig parket, sinds het concern bescherming aanvroeg tegen zijn schuldeisers en de sluiting van bijna de helft van zijn winkels aankondigde.

Olivier van den Bossche zal de fakkel overnemen als hoofd van Galeria Karstadt Kaufhof. Dat meldden Duitse media donderdagavond. De Belg was van 2007 tot 2014 CEO van de Inno-winkels, voordat hij tot 2017 aan het hoofd stond van Galeria Kaufhof. Ter herinnering: Galeria Kaufhof fuseerde in 2019 met Karstadt. De topman vervulde daarna de rol van COO bij Rituals, maar keerde vorig jaar terug naar de Duitse groep als verkoopdirecteur. Volgens Duitse media zou Olivier van den Bossche  Miguel Müllenbach opvolgen "aan het einde van het lopende herstructureringsproces", wat waarschijnlijk begin mei zou zijn. "Als verkoopdirecteur van Galeria en voormalig CEO van Kaufhof is Olivier van den Bossche de juiste persoon voor een nieuwe start", aldus groepsvoorzitter Wolfram Keil in de Duitse krant Die Zeit.

Galeria Karstadt Kaufhof had in oktober vorig jaar bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd, omdat het met ernstige financiële problemen kampte. Volgens het door het bedrijf opgestelde reorganisatieplan moeten de schuldeisers mogelijk meer dan een miljard euro aan schulden afschrijven, zo raakte begin maart bekend. In het kielzog daarvan kondigde de Duitse warenhuisketen aan 52 van zijn 129 winkels te willen sluiten, waarbij meer dan 4.000 banen verloren gaan. Het bedrijf wil zijn activiteiten nieuw leven inblazen door in de overgebleven winkels een concept te lanceren en zich meer te richten op kleding, beauty en home.