#2 Het startschot voor de zomer is gegeven. Tijd voor cocktails op het strand, leuke uitstapjes met vrienden, festivals en nog veel meer. Voor retailers is het weer alle hens aan dek. Hoe spelen ze in op die vakantiedrukte? Voor onze zomerreeks trok Gondola naar supermarkten in de buurt van vakantiebestemmingen. Deze keer is het de beurt aan de Spar-winkel in Oostende. 

Zon, zee, vakantie: in de zomermaanden heeft Oostende het allemaal. Eddy Peirsegaele en zijn vrouw Katty Verwee hebben er al 10 jaar een Spar-supermarkt, vlakbij de zeedijk. "We hadden gezworen dat we nooit een winkel aan de kust wilden hebben, maar vandaag zijn we blij dat we de stap gezet hebben. Mensen zijn hier meer ontspannen."

Vrijdagmorgen, begin juli. Vlakbij de Oostendse zeedijk en het strand, in de Langestraat, hebben Eddy Peirsegaele (59) en Katty Verwee (57) een Spar-supermarkt, die ze samen met hun kinderen Sophie (30) en Olivier (25) uitbaten. Op warme zomerdagen lonken hier het strand en de dijk, vanmorgen hangt er nog rust over de stad. Op het strand is een meisje onder het toeziend oog van haar moeder in de weer met een emmer en een schep, even verderop is een horeca-uitbater druk bezig met zijn terras proper te schrobben. Een hond aan een leiband kijkt het nieuwsgierig aan. Het is een voorbode van wat komen gaat. Er staat een zonnig weekend voor de deur, wat betekent dat er de komende dagen wellicht opnieuw veel dagjes- en andere toeristen naar de stad aan de Belgische kust komen. Ook nu, halverwege juli, zien de vooruitzichten er prima uit. Het zomert al enkele dagen hard. Er komt een hittegolf aan. Prima weer voor de kust.