Het gaat van kwaad naar erger met de Belgisch-Franse distributiegroep louis delhaize: het bedrijf registreerde vorig jaar een verlies van 929 miljoen euro. Het gevolg van een mindere waardering van de goodwill bij Cora France, de kosten van de reorganisatie bij Cora en Match France en financiële lasten in Roemenië.

De cijfers van distributiegroep louis delhaize kleuren rood: het registreert een verlies van 929 miljoen euro voor het boekjaar 2018, meldt de Waalse zakenkrant L’Echo. Ook het operationeel resultaat gaat in het rood, met 833 miljoen euro. In 2017 legde het nog een positief cijfer voor: 204 miljoen euro. De inkomsten blijven wel stabiel, op 8,7 miljard euro. Volgens de krant zijn er verschillende redenen voor de weinig rooskleurige cijfers: de mindere waardering van de goodwill bij Cora France, de kosten van de reorganisatie bij Cora en Match France en financiële lasten in Roemenië. De moeilijkheden situeren zich dus vooral in Frankrijk.

Toch laat louis delhaize ook in België een daling van zijn omzetcijfer optekenen, als gevolg van “een minder dynamische consumptie en aanhoudende concurrentie”. De supermarkten van Match laten een verlies van 14,2 miljoen euro zien, Cora 17,8 miljoen. Olivier Haller, ceo van Cora België-Luxemburg, beklemtoont in de krant dat er geen reorganisatie voorzien wordt. Hij verwacht dat de cijfers van Cora in 2021 niet langer in het rood staan.