Foodservicegroep Bidvest neemt zijn sectorgenoot Bestfood voor een onbekend bedrag over. Zo verstevigt Bidvest zijn positie op de Belgische markt.

De Bidvest-groep (voorheen DeliXL) heeft op 29 augustus 2016 een akkoord gesloten met de aandeelhouders van Bestfood, waarbij het alle aandelen overneemt. De overname zou in de komende weken gefinaliseerd worden. 

De overname past binnen de groeistrategie van de Bidvest, klinkt het. “De specifieke ervaring van Bestfood in de horecamarkt zal een aanvullende rol spelen binnen deze strategie. De integratie van Bestfood in de Bidvest-groep zal additionele synergieën creëren die in het belang zijn van de klanten.” 

Bestfood is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de groothandel en voornamelijk in de horeca, de grootverbruikers en de retail. Het bedrijf biedt haar klanten een totaalservice met een breed assortiment food, waaronder een breed aanbod aan bakkerij-producten, regionale en nationale leveringen en tevens de mogelijkheid om goederen af te halen in de Cash & Carry’s in Maasmechelen en Beringen. Met haar dochteronderneming ‘Division Ivomatec’ heeft Bestfood ook een departement dat zich richt op professionele keukens.

Net zoals bij de integratie van de andere horeca-filialen van Bidvest (De Clercq, Langens en Makady), zal Willy Linsen aan het hoofd van Bestfood blijven en zijn autonomie blijven behouden.