Wanneer de drie koningen het land verlaten hebben, starten traditioneel de home improvement vakbeurzen. Op één maand tijd vinden 4 belangrijke vakbeurzen plaats, te beginnen met Heimtextil en eindigend met Ambiente beide in Frankfurt. Als professional uit de branche kan je uiteraard niet nalaten enkele van deze beurzen te bezoeken. We vatten voor u kort samen wat je kan verwachten.

Heimtextil Frankfurt van 10 tot 13 januari.

Deze beurs staat in het teken van textiel, zowel voor het interieur als voor architecturale toepassingen. Je vindt er hoofdzakelijk textiel voor interieur en decoratie en huishoudlinnen. De beurs vindt plaats in de Messehallen van Frankfurt. Vorig jaar vonden 69.000 bezoekers uit 137 landen de weg naar de bijna 2900 exposanten. 

Meer info op http://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/willkommen.html

Maison & Objet Paris

Een week later kan je van 20 tot 24 januari in Paris Nord Villepinte terecht voor de Maison & Objet voorjaarsbeurs. Het is één van de zeldzame beurzen die twee keer per jaar wordt gehouden. Ook hier wachten meer dan 2800 exposanten, waaronder 157 uit België op uw bezoek. Deze beurs heeft drie grote thema's:

Maison covert alles wat met interieurontwerp en decoratie te maken heeft.

Influences toont ideeën en trends voor interieurdesign en voor de projectmarkt.

Objets verzamelt dan weer een breed scala producten voor de gedekte tafel, keuken, kids, fashion enz.

Intirio Gent

Wie nog niet uitgekeken is op trends en nieuwe producten, of de kans niet had naar Frankfurt of Parijs te gaan, kan eind januari in Gent inspiratie opsnuiven op Intirio. Ook hier staan interieurdecoratie en huishoudlinnen centraal. 

De stad vormt de inspiratiebron voor een vernieuwd beursconcept.

Afspraak in Flanders Expo van 29 januari tot 1 februari en op http://www.intirio.be/nl

Ambiente

Voor de laatste van het quartet moet je terug naar Frankfurt. Ambiente ontvangt bezoekers van 10 tot 14 februari rond thema's Dining, Giving en Living. Ook hier veel aandacht voor de gedekte tafel en interieuraccessoires, aangevuld met een groot deel geschenkideeën.

Dit is meteen de grootste beurs van de vier: bijna 4400 exposanten voor 136000 bezoekers uit 140 landen.

http://ambiente.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/willkommen.html

Uiteraard zullen we u later de highlights van enkele beurzen brengen.