Bernard Deryckere, die het plantaardige voedingsbedrijf Alpro de laatste 16 jaar heeft geleid, treedt terug als CEO en wordt opgevolgd door Sven Lamote, die sinds drie jaar deel uitmaakt van de directie van Alpro.

Het is opvallend dat Deryckere na zoveel jaar plots opstapt bij Alpro. Als CEO heeft hij het bedrijf naar grote hoogten geleid met een verzesvoudiging van haar omzet en personeelsbezetting over een periode van 16 jaar. Alpro noemt hem in een persbericht zelfs "een icoon binnen de sector van plantaardige voedingsproducten".

Nadat Alpro zes maanden geleden deel werd van Danone naar aanleiding van de overname van WhiteWave, faciliteerde Deryckere bovendien de integratie tussen Alpro en Danone. Maar ondanks deze sterke staat van dienst zou de relatie met de nieuwe eigenaar stroef verlopen. Vermoedelijk schuift Danone hem daarom nu aan de kant.

Danone heeft nu Sven Lamote aangeduid als de nieuwe General Manager van Alpro. Lamote is als Vice President Customer Development sinds 2014 lid van de directie van Alpro en moet het goede werk van zijn voorganger verder zetten. "Danone wil het momentum verder versnellen door de expertise van Alpro te combineren met de distributie en geografische spreiding van Danone, zowel in Europa als buiten de huidige kernmarkten van Alpro. Om deze ambitie te helpen realiseren is Sven Lamote aangeduid als de nieuwe General Manager van Alpro, om plantaardige voedingsproducten naar een volgende groeifase te leiden en meer keuze aan te bieden aan consumenten die in toenemende mate genieten van plantaardige producten", klinkt het in een persbericht.