De Belgische sauzenproducent Jermayo wordt overgenomen door de Franse voedingsgroep Solina. Dat laat de nieuwe eigenaar weten in een persbericht.

Jermayo werd 70 jaar geleden in Antwerpen opgericht door Jérôme Van de Velde. Aanvankelijk legde het bedrijf zich toe op vleeswaren, maar al snel lanceerde het een op mayonaise-gebaseerde saus voor het recept van americain préparé. Vandaag heeft Jermayo ongeveer 600 producten in zijn gamma, waaronder koude en warme sauzen, marinades, salades, ... . Het bedrijf, dat tot nu toe eigendom was van de familie Van de Velde, komt in handen van de Franse Solina-groep, die met deze overname zijn positie in Europa versterkt: “De overname van Jermayo completeert onze unieke sauzen footprint in Europa en stelt Solina in staat om klanten te bedienen in alle segmenten van de culinaire voedingsindustrie", luidt het persbericht van Solina.

Jermayo is actief in de Benelux en Frankrijk vanuit een site van 10.000 m² in Lier en levert aan grootwarenhuisketens, slagerijgroothandelaars, voedingsproducenten, restaurants, traiteurs, hotels en broodjeszaken. In een reactie op de overname zei Johan Van de Velde, mede-eigenaar van Jermayo, die na de transactie site manager van Jermayo zal blijven: "We hebben besloten ons bij Solina aan te sluiten met de bedoeling om ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We zijn ervan overtuigd dat Solina de ideale partner is om de groei van Jermayo voort te zetten, vooral in Europa."