Het barbecueseizoen is nog niet gedaan! Om de zomer in schoonheid af te sluiten onderzocht Eurostat in welk land je het goedkoopst kan barbecueën. En wat blijkt? België is niet het goedkoopste land!

Op dit moment is het buiten nog 30 graden. Het perfecte weer dus om deze avond te barbecue te houden. Eurostat wou wel eens weten in welk je nu het goedkoopst kan barbecueën en trok daarom op onderzoek uit. Het onderzoeksbureau vergeleek de prijsniveaus van vlees in verschillende landen met het EU-gemiddelde van 100 en bepaalde vervolgens of een land duurder (>100) of goedkoper (<100) was dan het Europese gemiddelde. Hoewel we hoopten dat België als winnaar uit de bus zou komen, bracht het onderzoek een heel ander resultaat naar voren…. 

Ons land (126) eindigde namelijk in de top 4 van duurste landen om te barbecueën, enkel Frankrijk (131), Luxemburg (142) en Oostenrijk (146) gingen ons land voor. 

 

Maar waar moeten we dan wel gaan barbecueën? In Polen en Roemenië, zo blijkt. Zij behaalden beide een score van 63. De top 4 werd afgesloten door Bulgarije (64) en Litouwen (71).

In het onderzoek werd niet alleen de prijs van runds-, varkens-, lams-, schapen- en geitenvlees onderzocht, maar evengoed die van gevogelte, ander vlees en eetbaar slachtafval, worst en andere vleesbereidingen.