Belgen kopen elke dag minder drank en eten in vergelijking met vijf jaar geleden. De calorie-inname nam met 100 calorieën per dag af, blijkt uit cijfers van sectorfederatie Fevia.

Het is niet makkelijk bij te houden wat de Belg elke dag eet en drinkt, maar bij Fevia hebben ze er wel cijfers over: vorig jaar nam de Belg 2.404 calorieën per dag in. In 2012 was dat nog 2.500, vier procent meer. Meer dan de helft van de daling van bijna 100 calorieën per dag per persoon is toe te schrijven aan de daling bij frisdrank en verpakt voedsel. Fevia zou in 2020 graag een stevige daling van 5% zien. Dat betekent dat Belgen hun inname moeten terugbrengen tot 2.375 calorieën. De minder inname van calorieën is het resultaat van verschillende inspanningen om de consument gezonder te laten eten, vooraleer door minder suiker, zout en vetten in te nemen. Volgens Fevia moet er na die inspanningen de nadruk gelegd worden op meer vezels in onze voeding.