BD myShopi neemt de activiteiten van CityDepot over vanaf 1 januari 2020. Daarover hebben bpost Group en het bedrijf een overeenkomst bereikt. Voor BD myShopi is dit de volgende stap in zijn aanbod gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen.

CityDepot, sinds 2015 een filiaal van bpost, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een referentiespeler in bundeling van logistieke leveringen naar handelskernen. De context waarin het bedrijf vandaag opereert is volop in beweging door de impact van nieuwe technologie en veranderende verwachtingen van de klant. Om duurzaam te blijven groeien in een snel veranderende omgeving focust bpost vandaag op de levering van pakjes aan consumenten. Zo zet bpost in de stadscentra volop in op post- en pakjesuitreiking met elektrische voertuigen en worden pakjes steeds vaker van de eerste keer rechtstreeks uitgereikt op een plaats naar keuze van de klant zodat er minder pakjes een tweede keer dienen aangeboden te worden. "We focussen ons op een ecologische stadsdistributie en willen ons daarbij vooral concentreren op de B2C-markt en minder op de B2B-markt. Vandaar onze keuze om CityDepot af te staan aan BD myShopi. Dat zal trouwens gebeuren vanaf 1 januari 2020", vertelt woordvoerster bij bpost, Barbara Van Speybroeck. Hoeveel BD myShopi neertelde voor de overname is niet duidelijk. 

Ook voor BD myShopi brengt de overname opportuniteiten met zich mee. Zo is dit de volgende stap in zijn aanbod gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. “We zien vandaag een toenemende vraag naar gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen", vertelt Raf Lambrix, CEO van BD myShopi. "Nabijheid is daarbij het kernwoord en net die nabijheid is al decennialang het DNA van BD myShopi. De overname van CityDepot laat ons toe om onze expertise en oplossingen verder uit te bouwen. Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons indrukwekkende netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering. Met CityDepot hebben we alles in huis om onze rol als gespecialiseerde logistieke speler waar te maken."

Er is trouwens ook goed nieuws voor de 30 werknemers van CityDepot. Zij kunnen allemaal aan de slag bij BD myShopi.