Na Etterbeek en Sint-Gillis, strijkt The Barn op 7 oktober neer in het Brusselse Elsene. In deze nieuwe winkel slaat de keten de handen in elkaar met het lokale bedrijf De Groentelaar dat de seizoensgebonden groenten en fruit zal voorzien. Daarnaast zorgen de expansieplannen in Elsene en Antwerpen voor 40 extra medewerkers. 

Op 7 november is het eindelijk zover: dan opent The Barn zijn nieuwste vestiging in Elsene, meer bepaald in de Tuplstraat 22. Dat brengt het totaal aantal vestigingen op 3, al zal het daar niet lang bij blijven aangezien er in november ook nog een nieuwe vestiging op het Antwerpse Zuid zal openen, de eerste winkel in Vlaanderen. 

De nieuwe vestiging, die zich uitstrekt over 1.000m2, zal neerstrijken vlakbij het Fernand Cocqplein. Die buurt werd onlangs volledig vernieuwd: een dichte bevolking, multiculturele samenleving en dynamiek geven dit "dorp in de stad" een uniek karakter dat helemaal in lijn ligt met de geest van The Barn. Daarnaast beschikt het nieuwe pand over zijn eigen parking. 

Ter herinnering The Barn focust vooral op bio, lokale en seizoensproducten van topkwaliteit die betaalbaar zijn en meestal in bulk verkrijgbaar zijn. Daarnaast wil de keten lokale producenten zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom werkt de keten in elke vestiging samen met een lokale biotuinier of een boer die werkt op een oppervlakte van maximaal 5 hectare. In zijn nieuwe vestiging in Elsene slaat The Barn de handen in elkaar De Groentelaar, een bedrijf in handen van Tijs en Sander uit het Pajottenland dat voor seizoensgebonden groenten en fruit zorgt.  De twee jonge ondernemers cultiveren al een paar jaar een breed scala aan lokale en gecertificeerde 100% biologische producten. De Groentelaar zal het aanbod van interbiotuiniers aanvullen, een gezinsvriendelijk biologisch platform waarmee The Barn sinds het begin in 2017 samenwerkt. 

En de opening betekent ook goed nieuws op het vlak van werkgelegenheid. Zo maakte de keten vandaag bekend dat er dankzij de twee nieuwe winkels in Elsene en Antwerpen maar liefst 40 jobs bijkomen, wat het totale aantal medewerkers op 100 brengt.

Ontdek het concept van The Barn!

Wil je meer weten over het concept van The Barn. Check dan snel onze fotoreportage!

Klik hier
Ontdek het concept van The Barn!