Na een gelijktijdige opening van The Barn in Antwerpen en Elsene, heeft de keten nu besloten om in augustus een nieuwe winkel te openen in Jette. Naast bioproducten zullen klanten voortaan ook ‘zero waste’ cosmetica en reinigingsproducten kunnen kopen.

Na een bewogen start van het jaar, is The Barn klaar voor een nieuw project. Daarom zal het in augustus een nieuwe winkel openen in de gemeente Jette, in het noorden van Brussel. Op een commerciële oppervlakte van 120m2 zullen klanten een overdekte markt vinden die zal voldoen aan alle verwachtingen op het gebied van nul afval en organische producten. “In het licht van de coronacrisis, zijn we erin geslaagd, dankzij ons concept en filosofie, om de nauwe banden met onze klanten, leveranciers en medewerkers, nog extra te versterken. Wij die menselijke waarden centraal stellen in onze aanpak, zagen deze periode als een bevestiging van onze visie”, aldus The Barn. De keten benadrukt ook dat de crisis tot gedragsverandering heeft geleid bij consumenten. “Veel klanten hebben ervoor gekozen om de lokale economie te ondersteunen door te kiezen voor gezonde en milieuvriendelijke producten, terwijl ze tegelijk het plezier van het koken herontdekten.” De tijd was dan ook rijp voor een nieuw project.

‘Zero waste’ cosmetica en reinigingsproducten

In zijn nieuwe winkel kiest The Barn voor een nieuwe benadering. Zo zal de keten er samenwerken met "La Ressource", een specialist in bulk "zero waste" cosmetica en reinigingsproducten.  Naast bioproducten die The Barn traditioneel aanbiedt zal La Ressource bulkproducten en de productie van eigen cosmetische producten ter plaatse aanbieden, evenals workshops over verschillende thema's. "Het heeft tussen ons onmiddellijk geklikt, net zozeer omdat ze dezelfde waarden delen als door de esthetiek van hun pop-up winkel, heel vergelijkbaar met onze winkels. Dit maakte ons snel duidelijk dat ze volledig in lijn waren met wat wij aanbiedingen", vertelt Marine Wulleman, de verantwoordelijke van de Barn die in Jette zal openen.

Jette

Maar waarom kiest The Barn nu voor Jette? "Veel klanten hebben ons verteld dat ze ons graag ook in het noorden van Brussel zouden willen zien. Toen we de ideale 900m2 ruimte vonden die we zochten, hebben we niet geaarzeld omdat we wisten dat dit deel van de hoofdstad de komst van een nieuwe biologische markt met enthousiasme zou verwelkomen", getuigt Marine Wulleman. "En we zijn niet teleurgesteld. In deze dichtbevolkte, multiculturele en multi-generationele stad, die zeer toegewijd is aan ecologie en duurzame voeding, voelen we ons al zeer welkom. De uitingen van sympathie en verwelkoming zijn immers nu al heel talrijk."

Samenwerken met lokale producenten

Met de nieuwe winkel wil The Barn zoveel mogelijk lokaal actief zijn en samenwerken met lokale projecten bijvoorbeeld voor het herverdelen van onverkochte goederen, compostbeheer, enzovoort. Bovendien werkt The Barn, zoals het de traditie betaamt, samen met een lokale producent. In Jette is dat Daan, een teler uit Halle, die actief is op een terrein van 3 hectare. “Het idee is om een nauwer te gaan samenwerken met lokale telers. Daarbij is het belangrijk om aan het begin van het jaar rond de tafel te zitten om de volumes en de teeltplannen voor het komende jaar te bespreken.”, besluit The Barn.