Asics introduceert in wereldprimeur een gloednieuw winkelconcept in ons land waar je niet alleen sportkledij kan kopen, maar ook kan sporten.

Op de Guldenvlieslaan in Brussel vind je sinds kort de allereerste Belgische brand store van Asics. Het gaat om een dubbele primeur, want het Japanse sportmerk lanceert er zijn nieuw winkelconcept. Dat dit concept voor het eerst in Brussel geïmplementeerd wordt, is voor Scott Wakefield, Retail Director van Asics Europa, een evidentie: “Brussel, als hoofdstad van België en van de Europese Unie, is onmiskenbaar een van de belangrijkste steden in Europa, en past daarom perfect bij onze retail expansie strategie.”

Na onze hoofdstad, zal dit nieuwe concept ook uitgerold worden in Tokyo, Seoul, Brisbane, New York, en Berlijn. Daarnaast zal de look 'n feel van dit concept geïntegreerd worden in de shop-in-shops van Asics.

 

Natuurlijke look

Bij een nieuw concept hoort een nieuwe, eigentijdse look: Asics gebruikt in de winkel veel natuurlijke materialen zoals hout en zelfs planten, wat rust uitstraalt. Anderzijds maakt Asics hier gebruik van nieuwe technologieën om de klant van dienst te zijn.

 

Digitale winkelervaring

Asics wil een digitale winkelervaring creëren met de bewegende schermen in de etalage en digitale touch points die de klant in de winkel informeren over de producten. Wie toch wat moeite heeft met kiezen, kan de hulp inroepen van de MotionID, een vernuftige voetanalyse die de beste hardloopschoen voor elk profiel uitkiest. Bovendien kunnen klanten er ook inspiratie opdoen voor een nieuwe hardlooproute: een Runkeeper heatmap toont de populairste hardlooproutes van Brussel.

 

Sporten

Het nieuwe winkelconcept wil niet alleen sportartikelen verkopen, maar sport ook letterlijk in de winkel te brengen. Sportievelingen, van hardlopers tot fitnessfans, kunnen er niet alleen terecht voor de nieuwste Asics-collecties, ze kunnen er ook écht sporten dankzij de lessen die georganiseerd worden in de community room. Freelance sportinstructeurs kunnen deze ruimte gratis gebruiken.