Ardo, Europese leider op het vlak van vriesverse groenten en fruit, is naar eigen zeggen continu op zoek naar milieubewuste, maatschappelijk verantwoorde en economisch haalbare methodes om groenten telen, in te vriezen, te verpakken en op te slaan. In samenspraak met telersverenigingen Unigrow en Ingro, ontwikkelde het MIMOSA-programma (Minimum Impact & Maximum Output Sustainable Agriculture), dat staat voor duurzame landbouw met minimale impact en maximale opbrengst.

Mede dankzij de steun van diverse overheden hebben Ardo en beide telersverenigingen Unigrow en Ingro de afgelopen jaren gezamenlijk al heel wat horden genomen in de richting van een continue verduurzaming van de groenteteelt in Vlaanderen, België en Europa.

Aandacht voor bioNiet enkel het stimuleren van duurzame landbouw staat op de agenda, maar ook de biologische teelt krijgt speciale aandacht. Die is met het huidige aantal referenties en het huidige volume de niche ontgroeid. In België loopt de bioteelt nog ver achter ten opzichte van talrijke regio’s in onze buurlanden. De omschakeling van conventionele teelt naar bioteelt is en blijft dus een belangrijk aandachtspunt voor Ardo als innovator en toonaangevende speler in de groentesector. Daarnaast kan de overheid de transitie zeker bevorderen via extra ondersteuning.