De twee grootste Apple-resellers in ons land gaan samen. Winkelketen Switch neemt zijn sectorgenoot Easy-M over, meldt De Tijd.

Op basis van een kennisgevingsdocument bij de Belgische mededingingsautoriteit, blijkt dat Switch Easy-M wil overnemen. Hoeveel het daarvoor veil heeft, is niet duidelijk. Wel weten we al dat de Belgische Mededingingsautoriteit zijn zegen nog moet geven voor de deal.

Switch en Easy-M zijn de twee grootste resellers van Apple-producten in België. Switch heeft tien winkels en drie servicecentra en is enkel aanwezig in Vlaanderen. Easy-M is de grootste van de twee retailers, met 23 vestigingen in heel het land. De voorbije jaren groeide Easy-M sterk dankzij de overnames van Mac Line en Abelsys. Die brachten echter schulden en herstructurerings- en integratiekosten met zich mee. Bovendien kampte de keten met dalende verkoop- en winstcijfers waardoor het nu zelf overgenomen wordt.

Samen 32 winkels

Switch en Easy-M zullen samen 32 winkels tellen in het hele land. Daarmee versterken ze samen hun leiderspositie op de Belgische markt, al is er met de Apple Store in Brussel onlangs een serieuze concurrent bijgekomen. Switch zegt zich niet alleen op de consumentenmarkt te willen richten, maar ook meer op bedrijven te zullen mikken. Ook wil de Apple-verkoper volgens De Tijd een actievere rol spelen in de verkoop van tweedehandstoestellen. Daarmee lijkt Switch ook te reageren op de opmars van Leapp.