Plus Zomerreeks Antoine de Peyerimhoff (Capoue): “We hebben een technisch product ontwikkeld voor ijs zonder additieven”
Capoue
Capoue
Vandaag trekken we in onze zomerreeks naar Capoue, een van dé ijsmakers van de hoofdstad. We gingen naar Merode in Etterbeek, vlak bij de allereerste werkplaats en winkel van de keten … voor een ijsje en een ontmoeting met Antoine de Peyerimhoff, een van de mannen aan het hoofd van Capoue.
Antoine de Peyerimhoff heeft in 2016 met vennoot Ignace de Ribaucourt Capoue overgenomen. Capoue is opgericht in 1947 en ging vijf keer over in andere handen vóór de twee huidige eigenaren het bedrijf overnamen. In 2016 telde de keten nog maar 7 winkels. Van het duo neemt onze contactpersoon vooral de productiekant voor zijn rekening en bijkomend ook de communicatie. Met 13 vestigingen in België, waarvan 7 in Brussel alleen kiest Capoue voor een stevig lokale verankering waar het zich gevestigd heeft. Als toonaangevende ijsproducent kondigde het onlangs een nieuwigheid aan die wel onze interesse wist te wekken: vanaf nu zijn alle recepten van Capoue gegarandeerd vrij van additieven. Daar gaat een onderzoeks- en ontwikkelingsproces van 5 jaar aan vooraf waarin Capoue een geheime formule ontwikkelde die het sinds 3 jaar in de eigen winkels verkoopt en al meer dan een jaar ook aan derden.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag. Dit is om onze inhoud beter af te stemmen op onze lezers. Ontdek hier de voordelen:
Retailallianties: Slimme strategie of machtsmisbruik
Interview met Veerle De Witte (CEO van Standaard Boekhandel Group): “Een omnichannel klant geeft drie keer zoveel uit als een 100% online klant”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?