Wie voortaan boodschappen aan huis wil laten bezorgen via AmazonFresh moet een lidmaatschap van 299 dollar per jaar betalen, omgerekend zo'n 263,50 euro. Op die manier wil Amazon zijn boodschappendienst rendabel maken.

Met het nieuwe abonnement krijgen AmazonFresh klanten niet alleen boodschappen aan huis geleverd, maar hebben ze ook toegang tot alle Amazon Prime extra's. Voor niet abonnees zal de boodschappendienst niet meer beschikbaar zijn. De nieuwe regeling stuit veel trouwe klanten tegen de borst. 

In december al maakte Amazon zijn plannen bekend om AmazonFresh via een betalend abonnement aan te bieden en testte dit dan ook in enkele grote Amerikaanse steden. Enkele maanden later startte een tweede proefproject waar leden van Amazon Prime, een abonnement dat 99 dollar (87,30 euro) kost, boodschappen boven 50 dollar gratis aan huis geleverd kregen. Vandaag besluit Amazon om met het eerste plan verder te gaan, namelijk de Amazon Fresh Prime cluster. Het Prime Fresh lidmaatschap kan als upgrade van het bestaande Prime abonnement.