Nederlanders en Vlamingen kunnen vanaf nu in hun moedertaal shoppen bij Amazon. De Amerikaanse e-commercereus heeft zijn Duitse site naar het Nederlands vertaald, wat mogelijk betekent dat een volwaardige Nederlandse shop op komst is.

Voor klanten van Amazon.de is het nu mogelijk om de voorkeurstaal te wijzigen van Duits naar Nederlands. In eerste instantie zijn er volgens Amazon al miljoenen productnamen vertaald. Daarnaast zijn ook navigatie, bestel- en verzendinformatie en accountgegevens in het Nederlands beschikbaar. Er is voortaan ook een Nederlandstalige klantenservice die je per e-mail en telefoon te hulp staat. De komende tijd zullen er nog meer vertaalde pagina's en functies worden toegevoegd, klinkt het bij Amazon.

"We zijn verheugd dat we Amazon.de nog toegankelijker kunnen maken voor onze Nederlandstalige klanten, die nu in het Nederlands kunnen winkelen", aldus Ralf Kleber, Country Manager bij Amazon.de. "Dit brengt ons een stap dichter bij onze visie om klanten te kunnen helpen om alles te kopen wat ze zoeken op al onze Europese websites, zonder barrières."

 

Eerste stap richting Nederland?

Volgens Nederlands retailexpert Cor Molenaar is de vertaling van Amazon.de veelbetekenend. “Dit is een eerste stap naar het openen van een Nederlandse shop,” zegt hij. “Eerst wordt de Duitse site vertaald, dan zullen er meer marketinginspanningen naar Nederland gedaan worden. Zo kunnen ze kijken hoe groot de vraag is, en als die groot genoeg is kunnen ze de markt betreden met een Nederlandse versie van Amazon. Er zijn nu al veel sterke lokale spelers zijn zoals Bol.com en Coolblue, die hier al ver staan met diensten zoals same day delivery. Daar zal Amazon dan onvermijdelijk in moeten volgen, wat een distributie dicht bij de klant (dus vanuit Nederland) vereist.” Molenaar denkt dat als het zover is, dat Amazon ook Vlaanderen zou meenemen in die strategie. 

Nederlandse Amazon-klanten kunnen naast deze nieuwe service nog altijd terecht op Amazon.nl, waar de e-tailer al enkele jaren Kindle-boeken aanbiedt.

Ook Dash naar Duitsland

Naast de vertaling naar het Nederlands, had Amazon.de nog nieuws. De e-tailer brengt de bestelknop Amazon Dash naar Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. De dienst is enkel toegankelijk voor Amazon Prime-leden. Zij kunnen producten van merken als Ariel, Kleenex, Brabantia, Pedigree, Whiskas, Gillette, en Wilkinson met één klik op de knop bijbestellen. De Dash-knop zelf kost 4,99 euro, maar Amazon geeft nieuwe klanten evenveel korting bij hun eerste aankoop.