Amazon test in verschillende Amerikaanse regio’s een verhoging van het aankoopbedrag waarbij de levering van een bestelling gratis wordt in, meldt gespecialiseerde website TechCrunch.

Sommige klanten van Amazon in de VS moeten nu artikelen kopen met een totale waarde van meer dan 35 dollar om in aanmerking te komen voor gratis thuisbezorging, terwijl dat eerder 25 dollar was, meldt TechCrunch. Een woordvoerder van het platform vertelde de Amerikaanse media dat dit een test is die wordt uitgevoerd in verschillende regio's van het land. "We evalueren ons aanbod voortdurend en maken aanpassingen op basis van die evaluaties," zei hij. De maatregel moet de e-commerce gigant in staat stellen om zijn kosten te verlagen en tegelijkertijd zijn klanten aan te moedigen om Prime-lid te worden. Prime-abonnees worden niet beïnvloed door de verhoging van de gratis bezorgingsdrempel, omdat dit al in hun abonnement is inbegrepen. Om Prime-lid te worden, betalen Amerikanen $14,99 per maand of $139 per jaar.

In België is standaardlevering momenteel gratis voor bestellingen van meer dan €20 die geen Franstalig boek bevatten, anders kost het €2,49, zegt Amazon op zijn Belgische portaal. Priority bezorging kost €2,99, terwijl bezorging op dezelfde dag €3,49 kost. Net als in de VS profiteren Belgische klanten die Prime-lid zijn van gratis bezorging. Aan de andere kant is het abonnement in België aanzienlijk goedkoper: €2,99 per maand of €25 voor het hele jaar.