Amazon heeft zich kandidaat gesteld om Landmark Theaters over te nemen. Daardoor zou de e-commercereus een eerste stap in de fysieke cinemawereld kunnen zetten. Dat meldt Bloomberg.

Volgens Bloomberg zou Amazon zich kandidaat gesteld hebben voor de overname van Landmark Theaters, een Amerikaanse bioscoopketen gespecialiseerd in onafhankelijke en buitenlandse films dat meer dan 50 bioscopen in 27 markten bezit. Bronnen die dicht bij het dossier betrokken zijn, zouden aan Bloomberg bevestigd hebben dat Amazon momenteel gesprekken voert met Wagner/Cuban Cos. Al zijn er naast Amazon natuurlijk ook nog een heleboel andere kandidaten, waardoor het nog verre van zeker is of Amazon de bioscoopketen uiteindelijk in handen zal krijgen.

Dankzij de overname van Landmark Theaters zou Amazon een nieuwe stap in de film- en entertainmentwereld zetten. De e-commerce gigant heeft ondertussen al een eigen streamingdienst en investeert fors in de productie van films en series. De overname zou meteen ook een nieuwe stap zijn in de fysieke wereld, na de overname van biospecialist Whole Foods.