Amazon kondigt de geplande lancering aan van Amazon.com.be, een lokale online winkel die partnerverkopers in staat zal stellen hun activiteiten uit te breiden, in België en in het buitenland.

Hoewel Amazon.com.be pas over enkele maanden beschikbaar zal zijn, kunnen partnerverkopers zich nu al registreren op sell.amazon.com.be en artikelen selecteren voor de toekomstige lancering. Amazon.com.be zal voor Belgische bedrijven de plaats bij uitstek zijn om hun onlineactiviteiten te ontwikkelen, in België, maar ook in het buitenland. Op Amazon zijn transacties van partnerverkopers momenteel goed voor meer dan 50% van alle verkochte artikelen en meer dan 1.000 kleine en middelgrote ondernemingen zijn er al actief. Door hun activiteit zo te organiseren dat zij in een of meer van de 21 winkels over de hele wereld kunnen verkopen, kunnen zij hun verkoopkanalen diversifiëren en meer klanten bereiken.

“We kijken uit naar de lancering van Amazon in België en hopen met deze lokale winkel onze Belgische klanten een heuse meerwaarde te bieden. Vandaag zetten wede eerste stap door kleine en middelgrote bedrijven uit te nodigen om een samenwerking met Amazon aan te gaan. Na vele maanden van voorbereiding zijn we klaar om hen te begeleiden met de lancering van Amazon.com.be en we hopen een belangrijke partner te worden in hun succes”, zegt Eva Faict, Managing Director van Amazon.com. “Of klanten nu leuke cadeaus willen vinden voor Sinterklaas of Kerstmis, een Rode Duivels-trui willen kopen of gewoon hun maandelijkse voorraad wasmiddel willen bestellen, mijn team en ik werken er hard aan om onze huidige en toekomstige Belgische klanten een geweldige ervaring te bieden en ervoor te zorgen dat ze de juiste producten vinden, tegen een voordelige prijs en met een betrouwbare levering”, voegt ze eraan toe.

Het belang van klantenservice

Om de bezorgervaring voor klanten te verbeteren, had het bedrijf in 2021 ook al Amazon Logistics gelanceerd om zijn partnerrelaties met lokale bezorgbedrijven uit te breiden. Naast de nieuwe lokale onlinewinkel wil Amazon in het najaar van 2022 in Antwerpen ook een eigen bezorgdepot openen. “Al vele jaren leveren wij aan onze klanten in België via partnerovereenkomsten met Belgische transport- en leveringsbedrijven. Tegen de achtergrond van de groeiende vraag van de klanten zijn wij van plan om ons netwerk van leveringspartners in het land uit te breiden, terwijl wij blijven samenwerken met onze vaste partners, in het bijzonder onze jarenlange partner bpost. We zijn verheugd dat we nieuwe kansen kunnen creëren voor Belgische koeriersbedrijven en hun werknemers”, besluit Eva Faict.