Amazon heeft zijn online supermarkt Amazon Fresh gelanceerd in Duitsland. De dienst is voorlopig enkel beschikbaar in Berlijn en Potsdam. 

Er werd al weken gespeculeerd over de Duitse lancering van Amazon Fresh, maar nu is het echt zover. Dat heeft de Duitse topman van de online voedingsdienst van Amazon bevestigd. "We beginnen vandaag met Amazon Fresh in delen van Berlijn en Potsdam", klinkt het in Der Tagespiegel.

De dienst gaat van start met een online aanbod van 85.000 referenties, gaande van melk en drank tot verse producten. Daarmee biedt Amazon Fresh een groter assortiment aanbiedt dan een doorsnee supermarkt in Duitsland. Amazon wil dat klanten hun boodschappen voor de hele week bij hen doen, aldus topman Florian Baumgartner.

De Amerikaanse e-tailer werkt voor zijn nieuwe dienst ook samen met een 25-tal Berlijnse handelaars, waaronder een koffiebranderij (Sagers), een bakkerij (Zeit für Brot) en chocolademaker (Rausch), wiens producten beschikbaar zijn op Amazon Fresh. Voor de huismerken, doet Amazon beroep op de Duitse supermarktketen Tegut, die ook al producten levert voor Amazon Pantry in Duitsland. 

Levering door DHL

Amazon gaat de online boodschappen in Duitsland niet zelf aan huis leveren. Het doet daarvoor beroep op pakjesbedrijf DHL, dat de logistieke partner van Amazon Fresh wordt in Duitsland. Dat wil zeggen dat de Duitsers de bekende groene bestelwagen niet meteen in hun stad zullen zien rondrijden.

Amazon Fresh wordt gelanceerd in delen van Berlijn en Potsdam, maar het bezorgingsgebied in die steden zal afhankelijk van de feedback van klanten mogelijk uitgebreid worden. Of er ook naar andere steden gekeken wordt, wou Amazon niet bevestigen, maar volgens de Duitse pers behoort een uitbreiding naar München tot de mogelijkheden.

Amazon Fresh is enkel toegankelijk voor Amazon Prime-abonnees. Wie 9,99 euro lidmaatschap per maand betaalt, kan online bestellingen van boven de 40 euro gratis aan huis laten leveren. Voor kleinere aankopen, komt er een kost bij van 5,99 euro.