Op woensdag 24 april opent Colruyt een nieuwe CoMarkt, een Colruyt-winkel zonder koelafdeling, aan de Liersesteenweg in Bouwel. Die vervangt de voormalige Alvo Driesen Supermarkt die op 31 maart zijn deuren voorgoed sluit. Het Alvo-personeel wordt wel meegenomen naar het nieuwe Colruyt-filiaal.

De Alvo Driesen Supermarkt gelegen in Bouwel, een deelgemeente van Grobbendonk, is niet meer…De keten kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina met de boodschap: “Beste klanten, wij zijn nog open tot 31 maart. Daarna geven we de fakkel door aan Colruyt. We willen jullie bedanken voor het jarenlange vertrouwen.” De supermarkt, die nog geen jaar gelegen verhuisde van zijn vorige adres aan het kruispunt van de Lindekens naar een splinternieuw gebouw aan de Liersesteenweg wordt overgenomen door Colruyt Group. Die zal de winkel omvormen tot een nieuwe CoMarkt, ofwel een typische Colruyt-winkel maar dan zonder de koelafdeling, een concept dat in 2003 het licht zag. De reden daarvoor is simpel: de Alvo-winkel was gewoon te klein voor een complete Colruyt-winkel. Colruyt was in de regio tussen Lier en Herentals al langer op zoek naar een bijkomende ligging om de klanten uit die regio beter te kunnen bedienen en die hebben ze nu dus gevonden

Concreet zal de winkel nog tot 31 maart open zijn, daarna sluit het filiaal voorgoed zijn deuren. Colruyt zal in de drie weken daarop de nodige verbouwingen doorvoeren, waarna een nieuwe CoMarkt-winkel vervolgens zijn deuren zal openen op 24 april. Colruyt benadrukt wel dat het de huidige winkelinfrastructuur, die zeer recent is, maximaal zal behouden. “En uiteraard willen we ook de bestaande klanten blijven verwelkomen in hun vertrouwde winkelomgeving", voegt verduidelijkt Frederik Budts, regiomanager Colruyt, er nog aan toe. 

Er is ook goed nieuws voor het Alvo-personeel. Dat zal gewoon mee kunnen verhuizen naar de nieuwe CoMarkt. “We rekenen erop dat we met deze winkel een mooie groei kunnen realiseren en daarom vullen we van bij de start het huidige team aan met een 5-tal medewerkers van Colruyt", verduidelijkt Frederik Budts.

De CoMarkt van Bouwel volgt dezelfde openingsuren als de andere Colruyt-winkels.