Volgens de Franse krant Les Echos voert de Groupe Casino exclusieve onderhandelingen met Aldi over de verkoop van Leader Price. De verkoop kadert in het afslankingsplan van de Franse retailer. 

Eind augustus kondigde Caso een verkoopplan van 2 miljard euro aan, waarbij het aangaf zich te willen concentreren op e-commerce, premium en buurtwinkels. In dat plan blijven Cdiscount, Monoprix en Franpix buiten schot, net als de Braziliaanse of Latijns-Amerikaanse winkels. Blijven over: Géant en Leader Price. Volgens Les Echos maakt de laatste keten deel uit van het liquideringsplan. Verrassend, want Leader Price baat vandaag 700 winkels uit, waarvan een groot deel in franchise. Aldi, waarmee exclusieve onderhandelingen lopen, baat enkel eigen winkels uit – niet in franchise dus. In België zijn er zes verkooppunten van Leader Price, alleen onder dezelfde franchies. Vraag is dus wat er moet worden van de franchisenemers van Leader Price.

De informatie van de Franse krant lijken te kloppen. Zo is er bijvoorbeeld al mandaat gegeven aan BNP Paribas Fortis om de verkoop te begeleiden en is er sparke van een verkoopsom van meer dan 400 miljoen euro. Terwijl niemand van de betrokkenen wil reageren op het bericht, zou de deal binnen de maand al kunnen beklonken zijn, klinkt het in Les Echos. De overname moet daarna nog de goedkeuring krijgen van de Mededingingsautoriteit. Door Leader Price over te nemen zou Aldi op termijn zijn achterstand op Lidl kunnen inhalen in Frankrijk. Twee andere retailers, Leclerc en Intermarché, zouden ook een eventuele overname van Leader Price bekeken hebben.