Aldi gaat in Groot-Brittannië voor het eerst online verkopen. De hard discounter zal er vanaf vandaag voedselpakketten aanbieden voor kwetsbare mensen of shoppers die in zelf-isolatie zitten. In ons land zijn er voorlopig geen plannen om te starten met e-commerce.

Een nieuwe mijlpaal voor Aldi: voor het eerst gaat de hard discounter in Groot-Brittannië online verkopen. Vanaf vandaag start Aldi er namelijk met de verkoop van online voedselpakketten. Op die manier wil de hard discounter kwetsbare mensen of mensen die in zelf-isolatie zitten ondersteunen. De voedselpakketten zijn zorgvuldig samengesteld en bevatten 22 producten: gaande van een blik tomatensoep, 1 kg Basmati rijst en gesneden wortelen tot bolognesesaus, instantkoffie, zouten nootjes en melk. Bovendien zit er in elk pakket ook een handgel en een pak toiletpapier, speciaal voor de coronacrisis.

Consumenten kunnen het voedselpakket via de website van Aldi UK bestellen en moeten daarvoor zo’n 24,99 pond betalen, inclusief bezorgkosten. Al is er wel maar één pakket toegestaan per persoon.

“We doen er alles aan om al onze klanten een snelle, veilige en betaalbare toegang tot voedsel te bieden en begrijpen dat een bezoek aan onze winkel voor sommigen op dit moment geen optie is”, verklaart Fritz Walleczek, managing director for corporate responsibility bij Aldi UK.

België?

Hoewel het ook voor Aldi België een mijlpaal zou zijn om online van start te gaan, is dat nu nog niet het geval, zo bevestigt Jason Sevestre, woordvoerder bij Aldi België, aan Gondola. “E-commerce is omwille van de omvang en de internationale implicaties een internationaal project binnen de Aldi Nord groep en dus iets dat we niet enkel in België bekijken. In het kader van de toenemende digitalisering in de retailsector, spreekt het voor zich dat Aldi de mogelijkheden op het gebied van e-commerce in de gaten houdt. Al kunnen we op dit moment echter nog geen informatie geven over of, en wanneer Aldi met een dergelijk aanbod van start zou gaan”, verduidelijkt de woordvoerder.

Hij voegt er trouwens aan toe dat Aldi UK deel uitmaakt van de Aldi Süd groep en dus een andere strategie volgt dan de Aldi Nord groep waartoe België behoort. Al benadrukt hij wel dat Aldi België het initiatief van Aldi UK enkel kan toejuichen.