Aldi opent op woensdag 16 december maar liefst 7 winkels tegelijk. Een primeur in de Belgische retail. Met deze expansie breidt Aldi zijn winkelpark in één klap met 9.000m2 uit. 

De inwoners van Kortrijk, Ertvelde, Quaregnon, Groot-Bijgaarden, Balen, Eisden en Bertrix kunnen vanaf morgen terecht in de gloednieuwe Aldi-winkel in hun stad. De 7 nieuwe winkelopeningen samen zorgen voor 9.000 m2 aan nieuwe winkelruimte in het winkelpark van de discounter. Concreet gaat het daarbij om een vernieuwing van 6.000 m2 aan oude winkelruimte en een uitbreiding aan 3.000 m2 extra winkelruimte.

“Aldi zet al jaren hard in op de modernisering van zijn 450 winkels", zegt Michèle Belleflamme, managing director real estate & expansion bij de hard discounter. “Dat er op 1 dag zeven vernieuwde winkels openen, is een toeval. Door corona werden enkele werven uitgesteld. Desondanks zijn we erin geslaagd om deze prestatie nog dit jaar op te leveren. Het bewijs dat we bij Aldi met een goed teamwork, de nodige flexibiliteit en efficiëntie toch intensief kunnen blijven renoveren.”

Dit jaar werden in totaal 32 Aldi-winkels volledig vernieuwd. En ook voor volgend jaar staan er nog heel wat projecten op de planning. Met deze moderniseringsgolf wil de hard discounter een aangenamere werkomgeving creëren voor zijn medewerkers en het winkelcomfort voor zijn klanten verhogen. “De uitbreiding van de verkoopoppervlakte is nodig om het groeiend assortiment van Aldi beter aan bod te laten komen. Vooral in de versafdeling kwamen er de afgelopen tijd veel artikelen bij”, vervolgt Michèle Belleflamme. “Recent werden de Aldi-winkels uitgerust met een aanbod aan vers vlees om van Aldi de ideale first stop shop te maken, dé winkel voor je wekelijkse boodschappen.”