Sinds enige tijd rijgt Aldi de ene première na de andere aan elkaar. Op 16 september van dit jaar zal de retailer zijn eerste spaaractie lanceren. Vanaf die datum tot 26 oktober kunnen klanten 24 emoji’s bijeen sparen in een speciaal verzamelalbum. En alsof dat nog niet genoeg is, lanceert de hard discounter ook nog de app Aldi Emoji waarmee je digitale emoji’s kunt verzamelen.

Aldi lanceert zijn allereerste spaaractie in België en ziet het meteen groots! Vanaf nu kunnen klanten 24 emoji’s verzamelen die kunnen gebruikt worden voor twee gezelschapsspelletjes (Emoji Race en Emoji Stay), ook te vinden in het verzamelalbum. “We zochten naar een treffende manier om onze klanten te bedanken voor hun trouw ten opzichte van Aldi. Daarvoor leek een spaaractie met emoji’s ons uiterst geschikt. Emoji’s zijn ontzettend populair bij klanten van zowat elke leeftijdscategorie. Ze toveren een lach op ons gezicht, en kunnen gevoelens vaak beter weergeven dan woorden,” legt Isabel Henderick, Managing Director Aldi MARCOM, uit.

De campagne zal ondersteund worden met posters bij bushaltes en reclamespots op televisie en in de bioscoop.

Werking

Concreet krijgt elke klant vanaf 16 september een echte emoji per aankoopschijf van 15€. In totaal zijn er 24 emoji’s te verzamelen, waaronder één lichtgevende en twee glanzende. 

Twee gezelschapsspellen

De figuurtjes, die intussen niet meer weg te denken zijn van het internet, kunnen bewaard worden in een echt verzamelalbum dat 1,99€ kost. Een kleine investering waar het hele gezin iets aan heeft. Hij bevat immers twee gezelschapspellen. Met behulp van een zuignapje kan je de emoji’s als pionnen gebruiken op de speelborden die je in het album vindt.

Een app voor de smartphone

Maar Aldi houdt het daar niet bij. De hard discounter heeft er immers ook aan gedacht de emoji’s tot leven te brengen op een virtueel platform. Er werd een app ontwikkeld waarmee je als klant de digitale emoji’s kunt verzamelen. Je hoeft enkel de grote emoji’s en de speciale etiketten in de winkel te scannen. Zo komen acht emoji’s tot leven in augmented reality.

Je kunt de Aldi Emoji app gratis downloaden in de App store of via de Google Play Store. Hij bevat ook twee spellen. Ga de uitdaging aan en ontwijk de producten die op de kassaband komen aanrollen met behulp van je virtuele emoji en scoor zoveel mogelijk punten.