Albert Heijn verkoopt in Nederland voortaan ook verse warme maaltijden vlak naast de winkel. Die kunnen ter plekke opgegeten of meegenomen worden. Zo wil de keten beter inspelen op de on the go trend. Dat schrijft Distrifood. 

Albert Heijn wil zich meer focussen op on the go producten en is daarom in Nederland gestart met de verkoop van verse warme maaltijden voor zijn supermarktpoortjes. Concreet gaan enkele koks in de nieuwe Albert Heijn aan de Neude in Utrecht aan de slag in een keuken naast de winkel. Daar bereiden ze broodjes, tosti’s, salades en pizza’s, maar even goed maaltijden als Libanese wrap, pompoencurry of lasagne. Voor een slaatje betalen klanten tussen de 4 (klein) en de 6 euro (groot). Alle pizza’s kosten 5 euro en de prijs van de warme maaltijden varieert tussen de 5 à 7 euro. Klanten kunnen kiezen of ze de gerechten ter plaatse opeten in een daarvoor voorziene ruimte of ze hun bestelling meenemen naar huis. 

En daar blijft het niet bij. Komend jaar wil Albert Heijn nog meer van die keukens openen, al is het voorlopig nog niet duidelijk waar die zouden neerstrijken. Wel is duidelijk dat het concept vooral aansluit bij 1- en 2-persoonsgezinnen, studenten, buitenlanders en dagjesmensen. Het nieuwe concept is trouwens vergelijkbaar met Allerhande Kookt, de horecakeuken van Albert Heijn in Amsterdam, van waaruit verse maaltijden bezorgd worden bij klanten in de buurt.