Albert Heijn heeft vorige week zijn eerste AH to go-winkel op de operatieafdeling van het universitair ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam geopend. Op die manier kunnen anesthesisten, chirurgen en verpleegkundigen tijdens hun dienst toch snel een lunch of tussendoortje kopen zonder zich steeds te hoeven omkleden. De onbemande winkel is 24 uur op 7 open.

Albert Heijn pakt uit met een primeur: vorige week opende de retailer namelijk als eerste een AH to go-winkel op de operatieafdeling van het Erasmus MC, het universitair Medisch Centrum in Rotterdam.  Voortaan kunnen de 300 ziekenhuismedewerkers die op de operatieafdeling werken, waaronder chirurgen, anesthesisten en verpleegkundigen, 24/7 terecht in deze kleine supermarkt van 18m2. Een beslissing die op veel applaus onthaald wordt, aangezien de winkel meer comfort biedt aan de medewerkers van de operatieafdeling. Als ze vroeger tijdens hun pauze immers een hapje wilden gaan eten, moesten ze zich eerst telkens omkleden omwille van hygiënevoorschriften. En dat probleem is nu dus van de baan. Martijn van den Berge, manager op de operatieafdeling, is alvast erg blij met de komst van deze AH to go-winkel en benadrukt dat het ook een belangrijke verbetering is voor medewerkers die tijdens hun pauze onverwacht opgeroepen worden. “Die komen soms gehaast en met een lege maag aan en moeten vervolgens operaties uitvoeren die lang kunnen duren. Dat probleem wordt nu aangepakt", verklaart hij.

Het idee voor de nieuwe AH to go is ontstaan nadat het ziekenhuis in 2018 is verbouwd. Toen werden op de zesde verdieping alle operatiekamers bij elkaar gebracht, waarvan er zo'n 21 dag en nacht actief gebruikt worden. In de supermarkt vinden klanten vooral dagverse producten, zoals broodjes en salades. De broodjes worden in de grote AH to go beneden in het gebouw gebakken en naar de operatieafdeling gebracht door medewerkers van de supermarkt, die zich speciaal omkleden voordat zij dagelijks het assortiment aanvullen. De AH is verder onbemand. Betalen kan bij de twee zelfscankassa’s.

Er staan ook 2 koffieautomaten met verse bonen. In de oudbouw van het Erasmus MC werden per jaar 400.000 kopjes koffie getapt op het OK-complex. Albert Heijn denkt daarom dat hun koffie hier ook zal aanslaan. Medewerkers kunnen ook gebruik blijven maken van de koffieautomaten. Er staan magnetrons en een paar stoelen en tafels. Per etmaal werken in het Erasmus MC 500 tot 600 mensen op de operatieafdeling.