Supermarktketen Albert Heijn breidt mobiel zelfscannen uit naar 200 winkels in Nederland. Vanaf woensdag 11 maart hebben klanten bij het zelfscannen keuze uit twee opties: zelfscannen met de handscanner of met de Appie app op hun mobiele telefoon. Albert Heijn is de eerste supermarktketen in Europa waar klanten in zoveel winkels gebruik kunnen maken van mobiel zelfscannen.

Zelfscannen kan al sinds begin jaren negentig bij Albert Heijn, en sinds 2012 testte de retailer ook uitgebreid mobiel zelfscannen in vijf Nederlandse winkels. Vanaf deze week wordt het scannen met de smartphone uitgebreid naar 200 Nederlandse winkels. Klanten kunnen klanten in alle zelfscanwinkels kiezen tussen zelfscannen met de handscanner of zelfscannen met de Appie app hun mobiele telefoon.

Appie app

Mobiel zelfscannen is onderdeel van de Appie app. Na een eenmalige scan van de AH Bonuskaart kunnen klanten alle producten scannen met de telefoon en daarbij heel eenvoudig switchen tussen hun boodschappenlijstje in de app en het zelfscannen. Vervolgens rekent de klant af bij een van de betaalpalen, en opent het hekje om de winkelvloer te verlaten door de code op het telefoonscherm te scannen. Om het klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken kunnen zij bij mobiel zelfscannen gebruik maken van de gratis WiFi-verbinding in de winkels.