Albert Heijn gaat vanaf deze zomer experimenteren met een bezorgrobot op de High Tech Campus in Eindhoven. Een virtuele plattegrond en sensoren moeten ervoor zorgen dat de producten veilig bij de klant worden geleverd.  Dat maakte de retailer gisteren bekend.

Gisteren gaf Albert Heijn tijdens het Digital Food congres van Emerce en Foodlog een sneak preview van de nieuwste innovatie waar de supermarkt mee bezig is: de bezorgrobot. Deze zomer gaat de robot voor klanten aan de slag op de High Tech Campus Eindhoven. Bezoekers van de campus kunnen via een app hun bestelling doen bij de AH to go die daar gevestigd is. Medewerkers van de AH to go plaatsen de bestelling in de robot die vervolgens naar de locatie rijdt waar de klant zich bevindt. “Zo kun je ongestoord doorwerken terwijl de lunch voor je geregeld wordt”, klinkt het bij Albert Heijn.

Aangezien de bezorgrobot, die ontwikkeld is door TeleRetail, zonder bestuurder rijdt, maakt hij gebruik van een virtuele plattegrond om zijn weg te vinden. Daarnaast zijn er ook sensoren aanwezig om ervoor te zorgen dat hij nergens tegenaan rijdt.

Of de bezorgrobot op termijn ook naar ons land zal komen, valt voorlopig nog af te wachten.