Gondola keek al maanden vol spanning uit naar de opening van deze veelbelovende winkel. Maar op 23 januari was het dan ook eindelijk zover: de nieuwe AD Delhaize Reyers heeft zijn deuren geopend en wordt zo de 800ste winkel onder de Delhaize vlag. Een ambitieuze winkel uitgebaat door Renaud Caeymaex, die al uitbater is van de AD Delhaize Merbraine (Waals-Brabant), waar ons magazine een volledige reportage heeft aan gewijd.

In afwachting van dat interview, stellen we u dit omvangrijke concept avast voor. AD Delhaize Reyers: de naam laat u toe om de ligging van de nieuwe winkel alvast te herkennen: tussen Schaarbeek en Evere, in de buurt van een wijk waar veel media (RTBF, VRT, RTL-TVi…) actief zijn. Een wijk die in volle ontwikkeling is, met projecten voor de transformatie van de E40-autosnelwegas  tot een stadsboulevard. 

Met de opening van een supermarkt van 2.000 m2 in de hoofdstad laat de onafhankelijke ondernemer zien dat hij enorm geloofd in zijn concept. Renaud Caeymaex is dit project gestart met zijn typische enthousiasme, zijn vakkennis (hij was inkoper verse producten in de centrale van Delhaize) , en zijn succesvolle ervaring van zijn eerste AD Delhaize in Merbraine 2 jaar geleden. “De AD Delhaize Reyers onderscheidt zich door zijn helderheid, de ruimte, de inspiratie die het aan klanten geeft dankzij zijn uitgebreide assortiment aan lekkere en gezonde producten, maar ook door zijn nabijheid, service en het comfort dat hij de klanten biedt. We willen dat Delhaize nog dichter bij de klanten komt te staan in deze nieuwe winkel, die trouwens aan de verwachtingen van klanten voldoet.”

Korte keten

Net zoals in de AD Merbraine, beheert Dufrais de beenhouwerij. Een traditionele toog van 13 meter biedt vlees van hoogstaande kwaliteit, charcuterie, een grote keuze aan traiteursproducten die ter plaatse bereid zijn, een toog voor versneden kaas. Ook lokale producenten en producenten uit de korte keten krijgen een duidelijke plaats in het aanbod, met onder meer producten van Upignac, het artisanale brood van Moulin d’André, roomijs van Ferme de Nauves enzovoort. Klanten kunnen ook bulkkoffie kopen van Van Hove, een artisanale koffieproducent sinds 1954.

Het nieuwe lokale benchmark?

De AD Delhaize wil zich vooral integreren in een erg competitieve wijk. Zo vinden we er onder meer lidl. “Deze winkel zorgt voor 25 nieuwe jobs. Daarbij proberen we om vooral inwoners uit de buurt aan te trekken. Dat is volgens ons al een eerste stap in onze integratie in de wijk, maar de echte integratie komt er natuurlijk pas als onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers elk dag in contact staan met klanten”, besluit Renaud Caeymaex.