Non-food discounter Action opent vandaag haar 500ste winkel in Kortrijk. Het is slechts één van de 11 nieuwe vestigingen die de keten deze week opengingen, een record voor Action.

De nieuwe locaties bevinden zich in alle landen waar Action momenteel gevestigd is: thuisland Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In heel 2014 heeft Action tot nu toe al 97 winkels geopend, waarvan 32 in Frankrijk, 21 in Nederland, 20 in Duitsland en 24 in België. De expansie is het afgelopen jaar versneld, want in respectievelijk 2013 en 2012 opende Action “maar” 85 en 52 nieuwe winkels. Maar Action denkt nog lang niet aan stoppen. Voor het einde van het jaar staan er nog een aantal opening op de planning, en de keten is voornemens in 2015 de groei in aantal internationale vestigingen verder te versnellen.

Ronald van der Mark, CEO van Action: “Wij zijn verheugd dat wij door de groei in aantal winkels zoveel nieuwe klanten en nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Dat we zoveel openingen hebben in de voor ons drukste periode van het jaar, laat de kracht van onze organisatie zien. De groei in aantal winkels is een positieve impuls voor de lokale economie en werkgelegenheid en stelt ons in staat om steeds meer klanten kennis te laten maken met onze lage prijzen en verrassende assortiment.”