Action, de grootste non-food discount retailer van Europa, opent morgen haar 150ste Belgische winkel in Nieuwpoort. En er lijkt nog geen einde te komen aan de expansiedrang van het bedrijf, want tegen het einde van dit jaar wil Action nog verder groeien. Goed nieuws, want zo komen er honderden nieuwe jobs bij.

Morgen opent de 150ste Belgische Action-winkel haar deuren in Nieuwpoort op de Albert 1 laan 295. De nieuwe winkel van bijna 900m2 biedt de bewoners van Nieuwpoort en omstreken een gevarieerd assortiment van 6.000 producten, gaande van huishoudartikelen, kantoorbenodigdheden, speelgoed en textiel tot verzorgingsproducten en snacks. Consumenten kunnen daarnaast kiezen uit een aantal A-merken zoals Lotus, Coca-Cola en Colgate. 

In 2005 was België het eerste land waar Action neerstreek buiten Nederland. Dertien jaar later telt Vlaanderen reeds 86 winkels en trok ook Wallonië het aantal op tot 64 winkels. Vooral de laatste jaren is Action aanzienlijk gegroeid, mede door internationale uitbreiding. Zo opende Action het afgelopen jaar 243 winkels waaronder zeventien in België en één in Luxemburg. En er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de expansiedrang van het bedrijf. Het bedrijf wil de groei van 2017 namelijk dit jaar gewoon nog eens overdoen. Goed nieuws, want daardoor staan er honderden nieuwe jobs op de agenda.

“Action is in België ondertussen een bekende en gevestigde naam. Onze unieke formule en ons aanbod past bij de verwachtingen van de Belgische klanten. Een belangrijke factor in ons succes zijn onze betrokken en trotse collega’s. Onze gemotiveerde medewerkers kunnen niet wachten om ook de klanten in Nieuwpoort en omgeving in een prettige winkelomgeving te verrassen met vele nieuwe artikelen voor hele lage prijzen,” aldus Judia Elkadi, General Manager van Action België.

In totaal telt Action ondertussen meer dan 1.100 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Polen. Action België stelt ruim 2400 mensen te werk, goed voor zo’n 42 verschillende nationaliteiten.