AB InBev is begonnen met de rechtstreekse verkoop aan consumenten. Via de website Jupilershop.be kunnen klanten rechtstreeks bakken, blikken of flesjes bier bestellen.

AB InBev speelde al langer om via een webshop rechtstreeks producten aan de consument te leveren, maar de COVID-19-crisis heeft voor een versnelling van de plannen gezorgd. Op de website jupilershop.be kunnen klanten kiezen uit blikjes, bakken en flesjes Jupiler, Stella Artois, Leffe Blond en Victoria, het nieuwe bier waarmee AB InBev de concurrentie met Duvel (Brouwerij Moortgat) wil aangaan. “De lockdownperiode waarin de horeca gesloten was heeft de ontwikkeling in versnelling gebracht waardoor we op korte tijd dit online platform hebben ontwikkeld en mensen dus thuis ons bier kunnen laten leveren”, aldus woordvoerder Karolien Cloots. De levering gebeurt door BME, dat onder meer koerierdiensten aanbiedt.

De rechtstreekse verkoop van fabrikanten aan consumenten zit in de lift, mee door de gezondheidscrisis. Sommige producenten, zoals AB InBev, gaan op deze manier op zoek naar manieren om teruglopende inkomsten op te vangen. In het buitenland begon Heineken vorig jaar al met de rechtstreekse verkoop aan klanten. Aanvankelijk ging het om een test in Amsterdam, maar intussen verkoopt Heineken rechtstreeks in heel Nederland. Een bak bier Jupiler of Stella kopen is wel iets duurder dan bij op de sites van supermarkten. Een bak 24 x 25 cl Jupiler kost op Jupilershop.be 14,19€, terwijl die bij Colruyt online 13,19€ kost en bij Carrefour 13,65€. De verzendkosten bedragen 5 euro. Vanaf 24 blikjes of flesjes is de verzending gratis. Wie bestelt voor 21u krijgt de producten de volgende dag geleverd.