Na een gemengd derde kwartaal verhoogt AB InBev zijn verwachtingen over het hele jaar. De bierreus verkocht anderhalf procent meer bier en de operationele kasstroom (ebitda) was hoger dan verwacht.

In vergelijking met vorig jaar daalde de omzet 7% van 12,24 miljard naar 11,38 miljard dollar. De wisselkoersen met Brazilië, de thuismarkt van de brouwer, speelden daar een belangrijke rol in. In het derde kwartaal van dit jaar stegen de opbrengsten wel met 7,9%. De genormaliseerde winst daalde op zijn beurt sterk met zo’n 28% van 2,32 miljard dollar naar 1,67 miljard, terwijl de aangepaste operationele kasstroom (ebitda) een vooruitgang boekte van 9,6%.  Dit is zo’n 0,2% beter dan verwacht.

Dankzij de goede verkoop van premiummerken verwacht de bierbrouwer nu een groei die sneller is dan de inflatie. Zo steeg de wereldwijde verkoop van Stella Artois in het derde kwartaal met 12,9%. Ondanks de groei die het bedrijf in ons land verwacht voor het derde kwartaal, schat AB InBev een marktaandeel dat afgelopen jaar lichtjes zakte. Voor dit jaar is het interimdividend volgens de brouwer nu 1,60 dollar per aandeel.