De kogel is door de kerk. SABMiller en AB InBev hebben een principeakkoord over een fusie. De directie van SABMiller stemde in met het overnamebod van 44 pond (59,36 euro) per aandeel, in totaal zo'n 96 miljard euro.

Vier keer al deed Carlos Brito, CEO van AB InBev een bod voor de overname van SABMiller. Telkens werd het bod als te min afgedaan door de raad van bestuur van de tweede grootste bierbrouwer ter wereld SABMiller. Na een bod van 38 pond (51,68 euro), 40 pond (54,40 euro), 42,15 pond (56,80 euro) en 43,50 pond (58,71 euro) per aandeel, verhoogde AB InBev zijn bod voor de vierde keer tot 44 pond (59,36 euro) per aandeel. Vandaag heeft de directie van SABMiller dit laatste bod aanvaard en raadt het bod unaniem aan aan zijn aandeelhouders. 

Gisteren al werd gespeculeerd dat het bod dat vandaag aanvaard werd het plafond zou zijn voor AB InBev. De twee grootste aandeelhouders van SABMiller, tabaksfrabrikant Altria en de Colombiaanse familie Santo Domingo Carlos, worden in aandelen uitbetaald (0,483969 aandeel van AB InBev per aandeel van SABMiller, met een opleg van 3,7788 pond (5,10 euro) cash. Brito gaf eerder al aan over te willen gaan tot een vijandig bod indien er geen akkoord zou worden bereikt met de directie van SABMiller. Zover is het dus niet moeten komen. Beide bierbrouwers, de grootste en tweede grootste ter wereld, kunnen nu werken aan een fusie. 

De deadline van 14 oktober is met twee weken verschoven tot 28 oktober 2015. Tot dan hebben beide bedrijven nog de tijd om hun fusie officieel te maken. AB InBev verbindt zelfs een opbreekvergoeding van 3 miljard euro als de deal toch nog zou afspringen om juridische redenen of als zijn eigen aandeelhouders de deal zouden weigeren.