Deze ochtend (vrijdag 26 september) zijn er 18 winkels van Delhaize toe gebleven door vakbondsacties. Vooral in Brussel wordt er gestaakt.

De vakbonden protesteren tegen de besparingsplannen van de Delhaize-directie, en de onduidelijkheid daaromtrent. Zoals aangekondigd zijn daardoor om 8 uur vanmorgen winkels in heel het land toe gebleven. 

18 winkels toeIn Vlaanderen blijven vijf de vestigingen toe: Roeselare, Antwerpen (Fruithof), Wondelgem, Lommel en Genk. Ook in Wallonië wordt er in vijf winkels gestaakt: Waterloo, La Louvière, Dinant, Luik (Quai de Rome) en Verviers. In Brussel bleven in maar liefst acht supermarkten de deuren gesloten: Mutsaard (Laken), Debroux (Oudergem), Verhaeren (Schaarbeek), Boondael (Elsene), Defré (Ukkel), Hankar (Oudergem), Charles Woeste (Jette) en Arbre Ballon (Jette).

Opvallend is dat de meerderheid van de gesloten supermarkten niet bedreigd wordt door de besparingsplannen van Delhaize. Enkel Lommel, Verhaeren (Schaarbeek), Genk, La Louvière en Dinant staan op het lijstje van winkels die de directie wil sluiten.

Delhaize betreurt de acties en de timing ervan. De woordvoerder van de supermarktketen benadrukt dat er nog drie ondernemingsraden gepland zijn.

Lees de details van het transformatieplan: Delhaize wil meer gaan doen met minder