Op zondag 5 oktober 2014 organiseert Comeos Sunday shopday. Duizenden winkels in 160 steden en gemeenten openen de deuren. Een hele hoop randactiviteiten maken de shopday af.

Niet enkel kleren en schoenenwinkels zullen open zijn: ook heel wat interieur-, tuin-, elektro- en speelgoedwinkels doen mee, en horecazaken voorzien shoppers van een hapje en een drankje. Klanten die willen weten of hun favoriete winkel open is, kunnen terecht op www.sundayshopday.be. Hier ontdekken zij ook welke activiteiten of attenties handelaar, stad of gemeente voor hen in petto heeft. 

Handel, horeca, toerisme en steden en de lokale besturen slaan de handen in elkaar voor Sunday shopday. Zij willen zonder promoties, maar met speciale acties en attenties de klanten verwennen. Zo mogen klanten in sommige winkels producten testen, krijgen ze een preview van de nieuwe collectie of kunnen de kinderen zich uitleven in een springkasteel. In bepaalde steden en gemeenten staat er ook heel wat te gebeuren los van Sunday shopday, dat toch heel wat shoppers zal interesseren - zoals gratis toegang tot musea of optredens in openlucht. 

Lees ook: Eerste koopzondag in Antwerpen