Zalando start in België vanaf oktober met de verkoop van tweedehands producten. Belgen kunnen de producten kopen of ruilen, terwijl aanbieders van tweedehands producten betaald worden met Zalando cadeaubons of een bedrag dat ze aan een goed doel kunnen geven.

Zalando stort zich op de tweedehandsmarkt. Nadat de online reus dat eerder al deed in Spanje en Duitsland lanceert het vanaf oktober ook met de verkoop van ‘pre-owned’ mode in België, Nederland, Frankrijk en Polen. “De interesse in pre-owned mode is groot en groeit, vooral bij millennials. We weten dat onze Belgische klanten graag plaatsmaken in hun kast door hun items een tweede leven te geven en in te ruilen voor iets nieuws”,​ zegt ​Jacintha De Graaf, Head of Zalando Benelux.

Na het verkopen van items, kunnen klanten kiezen voor een Zalando-cadeaubon voor het respectievelijke bedrag of om met het bedrag een van de twee goede doelen te steunen: het Rode Kruis of WeForest. Alle pre-owned items die bij Zalando worden aangeboden zijn gecontroleerd op kwaliteit om een dagvers curated assortiment te bieden aan miljoenen klanten. Bovendien geldt hetzelfde ongeëvenaarde gemak van Zalando met gratis verzending, dezelfde betaalopties en gratis terugsturen. 

Neem deel aan de Gondola Society sessie over circulaire economie

Schrijf u hier in.
Neem deel aan de Gondola Society sessie over circulaire economie