Oprichter en CEO Wouter Torfs stapt op bij Schoenen Torfs. Hij wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, een koepel van vzw’s die zich bezighouden met kansarmen en daklozen. Zijn opvolger bij de winkelketen wordt deze zomer aangeduid.

Wouters Torfs stopt eind dit jaar als CEO van schoenenwinkelketen Schoenen Torfs. “Ik blik met heel veel dankbaarheid terug op de voorbije 35 jaar”, maakte hij bekend tijdens een persmoment in het inloopcentrum van CAW Sint-Niklaas. “Vooral de groei die ons bedrijf doormaakte, in combinatie met waardering als werkgever (Torfs werd verschillende malen verkozen tot beste werkgever, red) maakt me heel erg fier.” Torfs gaat aan de slag bij het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), een koepel van elf vzw's waar bijvoorbeeld daklozen of kansarmen terechtkunnen met vragen of problemen op het vlak van welzijn. Ze kunnen er terecht voor soep of koffie, maar ook voor praktische zaken, zoals een telefoon of een computer. De instelling biedt ook hulpverlening aan slachtoffers van een misdrijf of grensoverschrijdend gedrag. Torfs gaat de raad van bestuur leiden, de dagelijkse leiding van CAW komt in handen van algemeen directeur Bart Claes.

Opvolger wellicht al bekend

De opvolger van Wouter Torfs bij de schoenenwinkelketen die hij oprichtte en leidde, moet deze zomer aangeduid worden. Hij maakte vier jaar geleden al bekend iemand te zoeken die zijn plaats zou kunnen innemen. De grootste kanshebber daarvoor is zijn nicht Lise Conix, vandaag marketingdirecteur bij Schoenen Torfs. Wouter Torfs gaf in de pers al aan er het volste vertrouwen in te hebben dat zij een geschikte opvolger zal zijn. “Ik zal de schoenenwinkels missen, vooral de mensen”, zegt hij in de kranten van het Mediahuis. “Ik zal vanaf volgend jaar niet langer in de vuurlinie staan, maar me met de grote lijnen kunnen bezighouden. Na de zware covidjaren is dat geen onprettig vooruitzicht. Ik blijf natuurlijk een betrokken aandeelhouder van Schoenen Torfs. En ik laat het bedrijf in goede staat achter. We hebben geen schulden, en een mooie rentabiliteit. Ik ben niet moegestreden, maar beter dan je vast te klampen aan je stoel moet je op tijd plaats kunnen maken voor mensen met de competenties waar nu behoefte aan is, zoals digitale oplossingen en e-commerce.”