Resatec, de Belgische integrator van retail managementsystemen, neemt de handelsactiviteiten van zijn Nederlandse sectorgenoot EAS Benelux over. Daarmee wordt Resatec één van de belangrijkste spelers in winkeldiefstalbeveiliging, slimme klantentellers, camerabeveiliging en RFID-oplossingen voor retail in de regio.

Samen zijn Resatec en EAS Benelux aanwezig in duizenden winkelfilialen in de Benelux en tot ver daarbuiten. Ondermeer Pearle, WE, Veritas, Fnac en Carrefour zijn trouwe klanten. Het bedrijf is daarmee goed voor een geconsolideerde omzet van ruim 7 miljoen euro, dertig medewerkers en een uitgebreid professioneel servicenetwerk in heel Europa. 

Lieven Steel, Managing Director Resatec: "Deze overname draagt bij tot de groei van de kernactiviteiten van Resatec en geeft ons de nodige armslag om te blijven investeren in nieuwe technologieën en oplossingen. Heel wat winkeluitbaters zijn op zoek naar intelligente systemen om die groei nauwgezet op te volgen en het rendement op de winkelvloer verder te verhogen. Resatec heeft daar heel wat ervaring in, van artikelbeveiliging tot het verbeteren van de klantenervaring met de hulp van slimme technologieën zoals RFID. Met de overname van EAS Benelux wordt het voor de Nederlandse retailers nog makkelijker dan voordien om die kennis in huis te halen."